Hl.strana - Maturitní otázky - Referáty (Moje referáty) - Plesy (Tipy,Firmy) - Vysoké školy - Kurzy - !SHOP!

Reklama kolem nás

Info - Tisknout - Poslat(@) - Uložit->Moje referáty - Přidat referát

Kdo bude vítěz letos?  NOMINUJTE - stránky v kategoriích:
Nejlepší: Tablo - Školní časopis na webu - Školní webové stránky - Třídní stránky - Profesorské stránky

Reklama kolem nás (fejeton)

Reklamy k nám přišly před nějakým časem a neomaleně vstoupily do podvědomí snad každého z nás. A podle neomylných, vždy převážně borůvkových, koláčů uchvacují každý večer přes 70% populace d 15-24+. Průměrný televizní večer prý u většiny národa začíná přesně v 19:30 u zpravodajství. Následuje počasí s nejlepší grafikou na světě, kterou nám závidí i v USA a poté následují megabomby v podobě reklamních spotů, sugestivně působící na naše mozkové buňky, které jsou chvílemi přerušovány oduševnělými pořady a filmy.

Většina lidí se sice snaží reklamy nevnímat a v 15minutové pauze si třeba uvařit kafe. V hlavním vysílacím čase možná během reklamy stihnou i uvařit večeři. Ale když mě 20krát za den a 7 dní v týdnu přesvědčuje sympatický chlápek, kterému sjel právě kabriolet ze srázu, že když musíš, tak musíš, začínám to pomalu vzdávat.

Nebo další reklama. Máte problémy s bydlením? Nemáte peníze na vlastní byt či dům? Žádný problém – stačí jeden telefon do České spořitelny na bezplatné telefonní číslo a Váš problém je vyřešen. Ještě v ní zapomněly dodat: půjčky hned, bez ručitele, bez úroku, půjčíme Vám kolik chcete a na splácení nám nezáleží. Nebo z jiného soudku. Je před Vámi jarní úklid? Žádný problém! Stačí vzít náš zázračný prostředek na mytí oken, nanést, lehce setřít a šmouhy jsou pryč. A s jednou lahví umyjete celý Empire State Building, protože Clin je neporazitelný.

Reklamy se na nás ovšem nevalí jen z televize. Záludně na nás číhají i v novinách a když se při ranní cestě v autobuse dozvíte, že deodorant použil jen 1 z 5 Vašich spolucestujících, myslím, že budete mít dost. Pohledem z okna si ale také moc nepomůžete. Jediné, co se Vám naskytne, je pohled na nekonečnou řadu míhajících se bilbordů. A protože opakování je matka moudrosti, aspoň nezapomenete, že jedině Fischer Vám nabízí víc. A proto, když si teď hned koupíte týdenní zájezd do Tuniska bez stravy za zcela výjimečnou cenu 49 999 Kč, tak Vaše 2 děti do 6 let dostanou 50% slevu! A to už se vyplatí!

Reklamy se nás ale také snaží upozornit na všestranné vylepšení našeho života. Už si nemusíte lámat hlavu s tím, co bude dnes k večeři. Maggi totiž uvaří za Vás a to hned celý hrnec nějaké mňamky. Ani si nemusíte lámat hlavu s tím, co dělat aby černá byla opravdu černá – je tu náš Perwol Black Magic! A dřevorubci klidně zahoďte pily. Stačí kombinace Siesty a křupy křup a stromy padají sami. Máte problém? Stačí si vzít jeden Menthos a kam se na Vás hrabe MacGyver! A když k tomu ještě přidáte Red Bull, který osvěží tělo i duši a navíc Vám dává křídla a Persil Vám dá jedině zelenou. Tak Vás ani Pathex nezastaví.

PŘIDEJTE SVŮJ REFERÁT